
国営みちのく公園にある売店であかもくうどんとそばを目にして、早速購入。
あかもくとは(以下引用)、「粘り気の強い大型の海藻で、食物繊維(フコイダン・アルギン酸)、ポリフェノール等を含む健康食材として大変注目されています。あかもくのネバネバ成分フコイダンを麺に練りこみ」(引用終り)
磯の香り、海藻の旨味とつるりとした新食感。
I came across wheat noodle and buckwheat noodle containing akamoku powder at a store in the government-managed park Michinoku-Koen located in Kawasaki, Miyagi. Akamoku is a kind of large, sticky seaweed. Akamoku recently draws attention as healthy food that contains dietary fibers, fucoidan, algin acid, polyphenol etc.
smell of ocean, umami (the 5th taste sensation) of seaweed and new smooth texture.
原材料
あかもくうどん: 小麦粉、食塩、あかもく粉、さとうきび抽出物香料
海藻練(かもねり)そば: 小麦粉、蕎麦粉、食塩、あかもく粉、さとうきび抽出物香料
いずれも1袋200gに、生あかもく約20g相当のあかもく粉を使用。
ingredients
- Akamoku Udon:
wheat flour, salt, akamoku powder, flavoring extracted from sugar cane
- Kamoneri Soba:
wheat flour, buckwheat flour, salt, akamoku powder, flavoring extracted from sugar cane
Each 200g-package contains about 20g of raw akamoku equivalent.
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